Online Gitaarlessen

Je bent op de pagina waarop ik 5 online gitaarlessen heb staan. De gitaarlessen volgen elkaar min of meer op. Als je een van de onderwerpen al onder de knie hebt kun je er natuurlijk voor kiezen om door te gaan met de volgende les. De eerste gitaarles gaat over ritmes en slagjes. Zorg dat je zelf je gitaar in de buurt hebt, die ga je zo nodig hebben.

Deze gitaarles is iets theoretischer en gaat over akkoorden, het zou best kunnen dat je aantekeningen wilt maken. Zorg dus dat je pen en papier, of een notitieapp in de buurt hebt dan mis je niets!

Deze les gaat over iets wat we elke dag doen voor we gitaar spelen maar waar we het niet zo vaak over hebben: stemmen. Hoe kun je stemmen als je telefoon leeg is? Hoe kun je je oor trainen om daar beter in te worden? En daarna gaan we door naar vette andere stemmen dan EADGBe die ook leuk gitaarspel opleveren. Zorg dat je je gitaar in je handen hebt tijdens deze les en kijk of je zelf je gitaar kunt stemmen op de manieren die ik uitleg. Voel je vrij om je gitaar daarvoor een beetje te ontstemmen zodat je goed kunt oefenen.

Deze gitaarles is een leuke combinatie van hele coole theorie die direct toepasbaar is op de praktijk. Deze les bouwt voort op de les over akkoorden, als je die nog niet hebt gezien zorg dat je die eerst kijkt! Zorg dat je op let er zitten veel vragen in de les die, als je snel bent, jij kunt leren om te beantwoorden. En als je de skills uit deze les onder de knie krijgt wordt jij een goochelaar op je instrument. En begrijp je echt hoe muziek werkt!

Via deze link kom je bij het document waar ik alle trappen in alle toonsoorten op een rijtje heb gezet. Een handig overzicht om in de buurt van je gitaar te bewaren!

Trappen majeur en mineur

Goed dat je hier weer bent! Deze gitaarles bouwt door op de gitaarles over slagjes. Eerst leg ik twee nieuwe maatsoorten: 3/4 en 6/8 aan je uit. Daarna leg ik uit hoe tokkeltjes werken en wat het achterliggende principe is. Daarna duiken we de diepte in en gaan we aan de slag met veel tokkeltjes. Zorg hiervoor dat je je gitaar in je handen hebt en direct gaat oefenen. Je hebt er niets aan om de tokkeltjes uit je hoofd gaat leren, je moet ze spelen en in je vingers krijgen! Succes ermee!