Online Drumlessen

Op deze pagina staat een serie drumlessen die ik begin 2019 heb opgenomen voor mijn leerlingen. Elke drumles volgt de vorige op. Voel je vrij om lessen over te slaan als je het onderwerp niet interessant vind of al onder de knie denkt te hebben. De eerste twee lessen gaan over fills! Je haalt het meest uit deze lessen als je bij je drumstel zit, dan kun je de oefeningen ook echt doen.

Deze les is deel 2 over fills.

De volgende drumles gaat over houding en hoe je drumstel netjes opzet. Welke overwegingen zijn er? Welke gedachten zitten daar achter?

Deze drumles gaat over de bouwstenen van al het slagwerk. Elk slagwerkstuk is opgebouwd uit rudiments of je nu weet wat het is of niet. Ik leg alles uit in de video, kruip achter je drumstel en spelen maar!

Hier vind je de vijfde drumles in de serie. Deze drumles gaat over dynamiek als je geen idee hebt wat dat is, in het filmpje leg ik alles uit.

Voor je neus is de pagina van de laatste drumles in deze serie. Tof dat je hier aangekomen bent! Deze les gaat over het herkennen van grooves en hoe je daarmee zelf liedjes kunt uitzoeken. Een hele belangrijke vaardigheid om zelfstandig telkens nieuwe nummers te kunnen meedrummen.